Noroc brutalilor! Nu ne cunostem inca așa bine, dar asta incercăm sa facem acum … cel puțin voi pe mine.

Aș vrea să vă povestesc prin ce am trecut eu  primăvara asta minunată :)) și să vedeți de ce port cu mândrie NO. 13

Pe scurt: acum 2 ani am cumpărat cea mai tare masina din lume, pregătit fiind că mai trebuie s-o bibilesc. Am bibilit-o atat de bine încât mai luam una țipla si ce credeți….încâ nu e gata! Cum și prin ce am trecut timp de 2 ani și de ce sunt ok cu faptul că sunt ghinionist o să vă spun altă dată (ca in ‘Batman‘ ecrizarea….am văzut cum se bate, cu trăiește, cum moare și la sfârșit….THE BEGINNING!).

Bun! Așa arată masina mea astă iarna

Țipla d.p.d.v. tehnic, vopsită integral anul trecut… cât puteam s-o omor o iarna intreagă?! Nu mult 🙂 (dacă nu credeți ca ați citit bine…ei bine DA, eu merg cu masina TOT TIMPUL si nu o păstrez precum pescarii chinezi ai lu’ bunică-mea din vitrină ca alții…..ca majoritatea de fapt).

Din toamnă am început să fac niște jante (nu eu fizic, doar psihic 🙂 ) …..și iarăși este altă poveste. După o lungă asteptare, pe la începutul anului au fost gata! Sunt racheta!!!!!!!! Am avut una în casa ca toată lumea, I-am tras poze, brad de crăciun, baaam instagram, like-uri haos….

Incepe primăvara!!! Păi ce mai am de facut la masină: pun cauciucurile, schimb roțile, îi trag poliș (da, știu, detailing, dar eu sunt moș) și ies țiiiiiplă pregătit de Worther. Vroiam să le fac surpriză tovarășilor mei care merg, i-am păcălit eu puțin, fac plan cu fratele meu Redeș, miniroadtrip, etc… nu mă mai țin de plan, le spun, plătesc o parte din cazare….totul era o îmbinare perfectă de pace și liniște divină.

Mă întorc de la Craiova de la un dosar, țipla, eu costum, RS4 negru rachetă

….BAAAAM !!! Se aprinde uleiul!!! Bă ești nebun? S-a mai aprins o dată acum o lună…și parcă și acum 3-4 luni! Hmmm … Ajung acasă mai crispat, mai îngândurat … in fine! Merg la service, pun ulei și incerc cumva să țin sub control să văd ce are!

Se face martie! Iau mărțișoare, o pup pe Suzi, mă duc cu masina la P.

            -Mane…s-a aprins uleiul!

Și acum încep cum fac eu mai bine (lumea știe ce inseamnă asta): bă ce are? ce ar putea să aibă? dar ești sigur? Dar dacă? Dar poate? Dar cine? Șiiii tot asa pană ajung la 3 variante! Atentie: toate nasoale!!!

1.segmenți

2.supape

3.turbine

……………………………………….na sa pomenești………………………………….

Și așa cum sunt punctele astea de mai sus, cam așa era EKG ul meu !!

Trecem peste partea emotională și ajungem la: nu CRED ca sunt segmenții, nu CRED ca sunt supapele…..MAI MULT CA SIGUR turbinele!!! Pffffffff ! Făcusem tot la masina…mă tot!!!! Adică masina era țiplă …. segmenți, supape sau turbine! Mai bine mă mai operam o dată la picior (da, eu sunt ăla șchiop cu crestă)! Aia e!!! Eu, nepriceput (adică mai bâjbâi, dar nu ceva concret) aud undeva înfundat: turbinele…. În gândul meu: bă, aia e … măcar e ceva ușor. Costisitor dar ușor! Ok.

-P., faci turbine?

-Nu. Sunt unii care fac.

-Ok. Cine?

…..și acum știți discuțiile despre sfaturi, încercări, experiente 🙂 și suntem cu toții din club destul de experimentați, vă dați seama câte opinii și sfaturi am primit.

REDES: ‘TTE Germania’

Mihnea MRC: ‘TTE’

Unu: la nea Vasile că e rachetă (cum p@#$ mea la nea vasile rs4 cu turbine hybrid de rs6…), la gogu dar nu mai știu daca lucreaza…și tot asa.

Nu accept faptul că pt orice căcat la masină: du-te în Germania, du-te în Polonia, du-te in p@#$ mea….!!! NU SE POATE ! Eu o fac AICI ! (și nu se pune problema să nu am, pt că bunuțul Doamne Domane mi-a luat, dar mi-a și dat). Îmi iau inima-n dinți, pe Redeș de mână, și mă duc la P.

-Băi P….scoate turbinele, aia e, ne apucam să le facem (și stăteam)

-Ok! Remove engine…

-Cum remove engine?! Scoate turbinele.

-Păi boss! Remove engine ca să scoatem turbinele.

Redeș:  -Da, nu știai?

Am leșinat cu leșin și speram să cad cu capul de un colț de elevator ceva! (nicio șansă  …elevatorul, mai nou, are cauciuc peste tot). Cum mă nene măăăăă?! Îmi revin. Sunt bărbat!

-Scoate motorul!!!!!

-Ok. Vino luni!

Mă duc acasă , mă vede Suzana abătut.

-Ce-ai mă Bogdi ?!

-Trebuie să scot motorul!!

Ea, tăcând puțin … ’Aia e, e masina veche’

Am murit! Cum veche?! E NOUĂ TOATĂ, CAP COADĂ! Cum veche?! Bă tot, tehnic, impecabil! Remove engine! Numai asta avem in cap!

A doua zi, sun la turbine unde vorbisem, dădusem de un băiat ok-uț, era el priceput & stuff și zice: ‘Nu da încă motorul jos. Verifică epuratorul. Mie mi-e ușor să-ți spun să aduci turbinele și să nu am ce să fac la ele.’

Pffff….a doua zi: ‘P., vin să verificăm epuratorul’. Mă duc, verific, amândoi eram la fel de pricepuți, suflăm noi prin el …   luam altu’ nou! Poate e d-acolo și o luăm prin eliminare.

‘Comanda-l !’

Intre timp, îl sun pe un prieten-cunoștință, zeul lui 2.7 biturbo (dar cu totul altă profesie decât mecanic). Se uita el …

‘Bă…nu e epuratorul de vină. Cred că sunt turbinele’

Iar lesin, iar mor …. aia e!!!

-P….schimbare de plan. Anulează comanda, dăm jos motorul !

-Ok!

 

Luni, service, marți asteptât să îmi dea turbinele în brațe… chinuială mare rău, una era sudată de cât de bombardieră era …. le iau, ora 17. La ora 18 se închidea la magazinul de turbine, eu eram in Militari, trebuia să ajung la Dragonul Roșu Colentina aka The Red Dragon Paris. Trebuia și un mic ocol să îl iau pe zeul lui 2.7 biturbo. O FAC !!!!! 17:45 am intrat in magazin.

Ne uitam acolo mai mulți, care mai de care experimentat si cunoscător…băiatul care făce turbine hibrid in concediu de miercuri atunci până luni, săptanâna următoare. Mi s-au înmuiat genunchii!! Aia e! Luni a venit peste un an, dar a venit. Vorbesc cu omu’, îmi zice ce și cum face la ele, că pune el un fluturaș de nu știu care, că putere crescută, că evacuarea mai rapidă… BĂI NENE !!! EU VREAU SĂ MEARGĂ LA FEL!!! Ce fluturaș?! …..nu ii dau niciun raspuns!

Intre timp:’ bă .. .fă-le la TTE in Germania! Eu iți spun, ăstia habar n-au cu turbine de-astea.’

Altu’ imi spune să cumpăr piesele originale și să încerc să o refac asa cum e. Bă nene bă …. muream!!! Intr-un final ajung la o concluzie rapidă cu oamenii mei care stiau cu masina asta: cumperi CHRA de RS6! Ce cumpăr? Miej de turbină de RS6. Cred că asa e la tine! Altul de aceeași părere dar NU credea că se potrivește cu ce aveam eu pe masina ! Numeni nu știa exact! Ce faaaaac? Aleg o varinată să iau  miezul de RS6 făcut deja Borg Wagner. La noi nu există …. eram in martie, termen de livrare 1 iunie. Extraordinar!!! Piesele erau, putea fi construit miezul, mi-l putea face omul de la magazinul de turbine ….. dar de ce să implici romanul neștiutor și să nu iei tu miezul complet de RS6 făcut de neamt ?! Zis și facut.

Vine Redeș la birou la mine, cautăm pe ebay, găsește miez, sună în Germania la seller, vorbește cu ăla pe limba lor ciudată (mânca-l-ar mama de baiat) si zice:

-Gata! E ok omu’!

-Bă esti nebun?!

-Da!

-Hai să-i punem banii !

Nu ii am pe toți în buzunar, iau din banii pt Barou (da, sunt avocat) și mergem să punem banii pe cardul lui să facă comandă. 16 Euro transportul și veneau în 2 săptămâni, 180 Euro veneau a treia zi. Să vină a treia zi (suntem bărbați!!!!).

Era luni ….. Miercuri vin turbinele, îl interceptez pe omu’ de la DHL, îl iau pe zeu’  lui 2.7 biturbo și eram fiert să le vadă ca să știm cu exactitate dacă am comandat bine sau nu :)))

El se uită și zice: ‘Astea sunt!!!’  Pfffffffff !!! Cu o seară înainte alți doi prieteni pricepuți pe masina asta imi spuneau : ‘de ce nu ai intrebat inainte, pt ca nu se potrivesc’. Vă dați seama că mi-au luat inima și au mușcat din ea!

Revenim! Eu, zeul și turbinele în masină în drum spre magazinul de turbine să vedem dacă alea sunt. Ajungem, scoate ăla turbinele, măsurăm ……. PERFECT!!!!! we have ignition!!!!

Alea erau! intrau perfect! Deci aveam turbine hybrid de RS6 noi (sună BRUTAL și fară să știi ce sunt alea). Când sunt gata?! ‘48 ore!’ Cel mai bun răspuns din ultima perioadă!!

Era miercuri. Joi il sun, îmi zice că vineri la prima oră sunt gata. Pun mâna pe tel, sun:

-P…..mâine (vineri) am turbinele! Hai să le punem că sunt fiert!

-Băi man … hai să le punem de luni. Sâmbătă nu lucrez…hai să incepem de luni.

-Ok!

Fiert ! Vine luni, înainte să le pună, îmi aduce aminte ăla de la turbine că trebuie să comand o garnitură, cu un canal prin ele, o nebunie…că dacă tot e nou, să fie pană la capăt. Ok, comand.

-Dacă vrei schimbate garniturile, trebuie să comandăm că nu sunt pe stoc si vin in 5 zile!

-Băi neneeeeeeeeeeee!!! Ok.

Intre timp, iau și caseta de direcție veche a lui Redeș (care, cică era țiplă, a mea fiind a 4-a proastă de nouă, dar este și asta o alta poveste) (curge lichid de servo pe mine, imi stric costumul si pantofii)  cumpăr si niște discuri de frană NOI (oricum trebuia să le schimb in viitorul apropiat), plăcuțe, rămane și epuratorul, îmi dăduse fratele meu cu inima de tigan 4 bobine nou nouțe, mai cumpar eu 2 să fie totul țiplă … filtre, ulei, mă tot (și țineți minte că masina era țiplă). Fraza lunii a fost:

DACA TOT ESTI AICI…

Buuuun. Durează puțin mai mult (din motive pe care vi le impărtășesc altă dată) încep să-mi pierd răbdarea, nervi, stres …. a mai trecut o săptămână. Plătisem 180 euro să vină a treia zi și am așteptat după niște căcaturi de garnituri încă 5 zile. Garnituri pe care NU le-am pus atunci, hotărându-mă să fac și downpipe-uri de 3 și oricum trebuiau înlocuite acolo! AaAaaaaAAAaaaaaaaaaAAAAA!!!!!!!!!

Vine ziua! Scot mașina! O dăm jos de pe elevator, o pornim, haos, fum albastru, ulei……NU SE POATE!!! Stai așa, că e normal până se încinge ! Ce să se încingă mă nene?! Eram mov la față cu toții în service de cât de albastru era fumu’! Panică, nervi, stres. Discuri noi. Măcar atât :)))

Hai să o scot la un test!

‘Dă cu spatele’

Bag marșarier….p@#$! Nu intra

-Nu intră în marșarier!

-Cum nu intră?!

-Nu intră!

-Ok. O impingem pană afară!

-Bine!

Împingem, bag a I-a, plec! Troncănea, hârșâia, nu aveam bară pe față (trebuia să o revopsesc la Dani și cât lăsam mașina la downpipe-uri, o făceam, mă întorceam eu după….ce-ai mă!!), să mă ia unu pe Iuliu Maniu….in fine. Mă intorc!

-Cum e?!

Imi venea să o arunc de pe pod și gata!

-Cum să fie?! Uite aia, uite aia….etc.

Sus pe elevator! Eram fiert. Mă aștepta băiatul la downpipe-uri, Dani mă suna să mă intrebe dacă îi mai aduc bara și când, eu am dat un rinichi pe toată reparația și pe elevator când am ridicat-o curgea și apă și ulei din turbine! :)))))))))))))))))))))))

Sunt bărbat! Hai s-o facem!!!!!!! Incearcă oamenii vre-o 2 ore să ajungă cumva la un șurub, eu fiind sigur că trebuie să dea motorul jos dinnou, mai fumez o țigare, și intr-un final….GATA!

-Gata ce?!

-Am strans șuruburile, în principiu e ok.

– Au rezolvat si troncanitul si zornaitul … gata!

– Bă ești nebun?!

In marsșrier tot nu intră. Din 10 încercări intra din 2 da’ pe japca! Aia e! Plec la downpipe-uri! Mă așteptau băieții, special pe mine. M-au facut să mă simt mai bine putin, oamenii erau mișto, de-abia îi cunoscusem mai bine prin intermediul Clubului, a fost marfă rău. Era ora 20:00. Mă așteptau de la 10. Adrian cu sudurile …. omu e bombă! (iar vă spun că o să vă scriu separat :)) ). Băieții rachetă, Rocket Fabrication, las mașina acolo, mă duce unu’ din ei acasă, Razak, cu pernele de aer (fâs-fâs cum îi spunem noi bărbații) …. se termină ziua semi-plăcut!

Trece o zi și următoarea ar fi trebuit să fie gata mașina. Era vineri. Eram fiert. Așteptasem 4-5 săptămâni și era ultima zi. Ne strânseserăm ceva în ziua aia acolo, dar vă spun altă dată. Buuuuun! Termină downpipe-urile, mașina ridicată, am văzut că mai picură pe la turbină niște apă. Pfoaieleeeeeeuuuuuueueueueu….. Incearcă Adrian și el să strângă pe acolo cu toate că era strâns, spune că reușește dar să mai verific. Treaba lui a fost facută exemplar, starea mea era bună dar totuși nu eram liniștit, culmea, nici Suzana :).

Sâmbătă era ieșeală la Snagov cu câțiva din Brutali. Eu nu știam dacă mai curge, dacă nu mai curge pe-acolo…. parcă nici mașina nu mai trăgea, dar parcă nu ii trăgeam eu … a fost ceva de nedescris în cuvinte :))). Verific fumul… parcă nu mai dădea. Am uitat să vă spun că inainte să montam evacuarea, am pornit-o doar cu downpipe-urile și fumul era țiplă. Ok. Trecem peste. Vine o săptămână nouă, fac geometria, mă întorc la P. că troncănea mașina și am zis că e de la casetă lu’ Redeș. Urc mașina: ‘picură pe la turbină și ai flanșele din aluminiu de prin interiorul aripii…moarte. Se țin intr-un șurub din 3. Asta face așa!’

Biiiiineeeee!!!! Schimbăm tot! Garnitură nouă, flanșe noi. Garnitură vine pe loc și o schimbă în juma de zi (dacă nu reușeau, dădeau motorul jos din nou), flanșele în 5 zile lucrătoare! Asta e! Nu mai picură, totul e țiplă la turbine pe-acolo, mașina merge, aștept flanșele și GATA!!!

Plec. Asteptăm flanșele! Sâmbătă înainte de Paște mă întâlnesc cu Mihnea MRC (și știți cât de greu vă întalniți cu el).

-Hai să facem softul, să verificăm defapt!!

-Ok. E totul bine la masină, ceva probleme!?

-NI.MIC !!! Flanșele, dar nu te interesează pe matale!

-Bine boss!

-Scoate calculatoru’ minune, montează acolo: ‘hai dă-i pe DN1 !’

Când să fac dreapta la cocoșatu, aud:

-Hopa! Boss, întoarce mașina. Nu avem ce să facem acum!’

-Poftim?! Cum adică?!

-E decalată axa cu came pe bancu ‘Ț’ și e distribuția sărită de pe punct. Ai o toleranță până la    -6 și tu ai -14. Nu știu cum merge mașina.

:))))))))))))))))))

-Băiiii….. ce să vă mai spun?! :))))))

Duminică Paștele. Aveam lumânarea cu care am luat lumină și mă gândeam dacă ‘s-o fac scăpată’ pe scaune și …aia e! Nu! Sunt bărbat!

Luni, tot Paștele, il sun pe P.:

-Man, Hristos a înviat! E distribuția sărită de la punct, trebuie să fie max -6 și la mine este -14!

-Cum așa?!

-Uite-așa! Tu n-ai văzut, că am dat motorul jos, că am schimbat lucruri acolo…

-Pai ce legătura are datul jos al motorului și turbinele cu distribuția?!

Și uite așa discuție ….. avea dreptate omul. Imi spusese lucrurile dinainte. Eu aveam decalată axa cu camelii cu mult înainte să dau motorul jos! Eu:

-Uite cum facem! Comandă toată distribuția, vin și flanșele până atunci, dacă nu ai nevoie de toate piesele, dăm inapoi, dar să fie totul pregătit.

-Ok. Vino marți (adică peste o săptămână) pt că piesa x, cala y….pfoaileuuuuu!!

Zis și făcut! Am niște pete roșii pe gât și puțin pe spate din perioada asta. Șchiop și cu creastă….dar măcar termin masina :)))))) Marți duc mașina, piesele toate ajunse, miercuri gata cu totul, făcuseră băieții și ceva cu marșarierul…..nu-mi venea să cred!

-Gata?!

-Gata!! Am schimbat toată distribuția, am pus flanșele alea care troncăneau, teoretic gata!

-Ok  P.! 1 an nu vreau să te mai văd! O cafea ceva, o ieșeală….dar nu mai pot sufleteste! :))) Plec! Ies pe Iuliu Maniu, îi trag o rafa….rachetă! Lângă mine la semafor o pisică albă, lăsată, cu roți, se auzea ca un Subaru. Plec, drumurile ni se despart …. dar rămâne sunetu’ de Subaru! Eu eram….mergea in 5 (din 6 :)) )! Panică panică panică! Adică panică! Ma intorc:

-PPPPPP……uite cum face!

-Da, face!

Scoate calculatorul, verifică el…eroare la variatorul dintre axele cu came ceva!!

-Ce-I ală?!

-Ală care e cu avansu, cu chestii….

-Băi si de ce nu l-am schimbat?!

-Pt ca e bun !

-Cum mă nene e bun dacă masina se aude la relati ca un Subaru?!

Șterge eroarea …. mașina merge țipla! :))))))) Trag aer în piept și de dimineață plec la Alexandria la un dosar. Mașina ok! Dar parcă tot mi se pare câte ceva. Nu o mai laud,  nu o mai bârfesc pt că DE FIECARE DATĂ când fac așa….se strica :))))

De pe drum dinspre Alexandria, sun la omul cu colantatul ornamentelor. Nu v-am spus?! Imi fac ornamentele negre, oglinzi, bările de pe plafon, semnul, tot! :)) Programare vineri pt că sâmbătă e la poliș (detailing pt că ar trebui să bată mocheta pe bătătorul de covoare la mine in spate).

-Salut! Sunt Bogdan, am o programare pt mâine. Am sunat să-mi spui pe la ce oră vrei să vin și unde exact.

-Salut! Mâine x locație. Colant negru da?

-Da. Negru mat!

-Imi pare rău, avem doar lucios și durează 4 zile până vine cel mat dacă vom comanda acum!

-Nu se poate! Nu mai fac nimic!

Inchid tel. Scriu pe grup: Brutalilor am nevoie de ajutor! Unde pot să îmi colantez MÂINE mașina?! Sare fiecare cu idei și rezolv. Programare vineri, ora 10, că sâmbătă, detailing și țiplone mare la eveniment la Vila 23 cu toți băietiiiiiiiii!!!

Mâine mă duc. Sper să pornească…..