Chef Foa, Executiv Chef, Flavours Food Design

Florin Scripcă, cunoscut și sub numele de Chef Foa, a început călătoria culinară în urmă cu 16 ani, dar este pasionat de bucătărie de când era copil. În ultimii 12 ani, Foa a făcut schimb de experiență în afara țării, lucrând în bucătăriile unora dintre cele mai mari companii de catering și în locaţii de prestigiu cu una sau două stele Michelin. Poate cele mai interesante aventuri culinare le-a avut în echipa “Jamie Oliver’s Fabulous Feasts”, “La Cantine du Faubourg”, “Rhubarb” și “The Nut Tree Inn”.

Chef Foa face parte din familia Flavours Food Design și coordonează o echipă de peste 75 de bucătari, având în subordine numeroase bucătării, printre care se numără și cele mai apreciate locații din București: Stradale, Stradale Oregon, Stradale Express, Stradale Cluj, Willbrook Platinum Convention Center, Flavours Food Academy, Flavours in the Garden și, cea mai noua locație din portofoliul Flavours, Stradale Orhideea.

În perioada 2005-2009, el a fost gazda emisiunii TV Flavours 3 Bucătari” împreună cu alți doi colegi de echipă.

Talentul său, îmbinat cu pasiunea pentru gătit și dăruirea pentru fiecare preparat îl fac un bucătar avangardist, abordând cu aceeași grijă atât un eveniment de 15 persoane, cât şi unul de 3000.

În perioada 2014-2015, Foa a făcut parte din juriul MasterChef România.

Începând cu 2016, Foa a devenit ambasadorul Street Food în România.