Mircea Cristescu

O scurta prezentare despre tine, dupa care spune ne ce masina/masini conduci.

Salutare! Numele meu este Mircea Cristescu, zis si Axis, o porecla care m-a urmat inca de prin scoala generala. Lucrez in Banking, un domeniu care nu are nici cea mai mica legatura cu domeniul auto, dar care m-a ajutat sa imi creez niste conexiuni din aceasta zona. Cum imi place mie sa o spun: “daca faci ce iti place, nu simti ca muncesti, si rezultatele vin de la sine”. Pasionat de mic de tot ce avea roti care se invart, incepand cu bicicletele (facute din mormane de piese de prin garaj), impreuna cu cativa prieteni din copilarie, am transpus asta si la masini, si usor usor am intrat in lumea auto, pe care o urmaream si la care visam de cand eram copil. Poate ca m-am nascut in epoca gresita, dar chiar daca scena automotive de la noi nu bate cu filmele din seria Fast And The Furious, tot am reusit sa cunosc oameni faini, dornici sa te ajute si cred ca am creat o comunitate foarte faina in Romania. In prezent detin un Seat Leon FR 1P si o Alfa Romeo Brera, cea din urma fiind inca in stadiul de proiect. Leon-ul a trecut prin multe etape, investitii proaste, schimbari de look, dar in final am reusit sa echilibrez balanta si sa il aduc in punctul in care mi l-am dorit. Stim cu totii ca un proiect nu va fi terminat niciodata si ca intotdeauna se mai gaseste ceva de facut, dar a ajuns sa fie cea mai apropiata versiune de viziunea mea, adica un look clean spre OEM, incaltat cu un set de jante modulare din doua piese de Bentley Continental GT pe 19”, cu un sistem de airride independent, de la Air Force Suspension, un kit exterior de la Maxton Design si MS Design, stopuri CarDna Lightbar, kit wide fenders SRS-Tec, o evacuare inox cap-coada, si un stage 1+. Cat despre Alfa Romeo Brera, masina asta am ales-o cu inima, nu cu mintea, pentru ca nici un om normal la cap nu si-ar lua o Alfa, asta in cazul in care mai vrea sa faca si alte lucruri in afara de surubarit la masina. Povestea ei e mai scurta, incerc sa o tin putin mai stock decat leonul, dar e in stadiul de project car. E incaltata cu un set de BBS CH Motorsport 003 pe 19” si are o suspensie formata din amortizoare Bilstein B12 cu arcuri Eibach Sportline.

E prima masina pe care o modifici sau au mai fost si altele inainte?

Leon-ul a fost prima masina pe care am modificat-o si cu siguranta nu ultima. M-a pregatit pentru urmatoarele, ca sa stiu ce am de facut si sa nu mai fiu nevoit sa imi bat capul atat de mult.

E ceva ce ti-ai fi dorit sa-i faci în plus si nu ai reusit?

La Leon mi-as fi dorit o revopsire integrala intr-o culoare mai deosebita si un interior custom care sa atraga atentia mai mult. Lucrurile astea trebuiau sa se intample mai devreme, dar a aparut in peisaj prioiectul cu Brera.

De ce crezi ca faci parte din Brutal STACS?

Pentru pasiunea pe care o impartasim cu totii, implicarea in scena automotive din Romania si nu numai, si pentru ca nu totul este numai despre masini, ci si despre oameni.