Atunci cand cineva iti spune ca trebuie sa te vizualizezi acolo unde vrei sa ajungi, si o faci, sa sti ca in proportie de 99% se va intampla.

De ce VTM, ei bine pentru ca prima oara cand am fost la VTM aveam 19 ani, si mi s-a parut fascinant cum urlau masinile.  Eram fascinat de golfurile 1 de la Resita, cu motoare 16v si carburatoare, cand le vedeam umflate ca in revistele OPTION.

Fast forword 13 ani mai tarziu, am ajuns sa cunosc niste oameni minunati, piloti, mecanici, manageri de echipa, toate datorita unei pasiuni nebune, pentru o model de autoturism de mult depasit, si pentru multi o  vechitura care nu merita.

In  week-end-ul 26-28 mai, a avut loc etapa a 2 a din Campionatul National de Viteza in Coasta.

Noi prezenti la start cu aceasi masina Audi A4 B5 quattro, motorizare 1.8T, insa modificat astfel incat sa ne incadram la clasa H3, unde se incadreaza masinile de concurs cu  o cilindree de peste 3000 cmc, sau daca sunt supra-alimentate 1.700 cmc.  Masina fata de prima etapa de la Rasnov, unde aveti blog-ul lui Daniel, daca nu l-ati citit trebuie sa o faceti, a fost setata corespunzator, si s-au optimizat mici caracteristici tehnice, cum ar fi: intercoolerul, rdiatorul apa, benzina, restul nu va spun ca-s secretele echipei :)))

Pilotul, sa stiti ca nu l-am schimbat, este tot Alex Mirea.

Eu am ajuns in Brasov, vineri dupa aproximativ 1400 de km, direct de la evenimentul  GTi Meeting, ce are loc in jurul lacului Worthersee din Austria. Vremea?? Ei bine se anunta Katrina.

Dupa cazare ziua de vineri am stat vis a vis de parcul service, privind echipele cum ajung in parcul service, pregatind masinile de concurs pentru  inspectia tehnica obligatorie, dinaintea concursului, in care se verifica  omolagarile, scaunelor, centurilor, instalatie stingere incediu, diferite chestii tehnice.

 

Cand toata lumea intra in parcul service, ai nostri? Ei bine….la garaj, lucrau la masina 😀

Nu era prima oara, cand ajungem la VTM sambata si nu vineri ca toate lumea, sezonul 2017, l-am facut tot cu masina terminata pe ultima suta de metri.

Se face 22:00 PM si  intr-un final se pun si ei la drum.

Sambata  – ziua 1

Sambata  pentru toti participanti  este o zi  grea, ai de facut recunoasteri pentru traseu, si 2 antremente libere in urma carora se stabileste ordinea de start de a 2 a zi.

Pentru noi Sambata a inceput astfel,  deoarece masina a era in configuratie noua,prima urcare o facem light, cu Bibi in dreapta, ca sa setam electronica  optim pentru traseu, si setarea DINAMO!

Okey,  ce-i setarea DINAMO, si  la ce ajuta? Va spun in alt episod. 🙂

Recunoasterile decurg foarte  bine fara mari problem la masina,  singura interventie notabila, a fost faptul ca masina era supraviratoare pe viraje, datorita Gometriei, facute nu zic unde, insa acolo noi nu ne mai ducem pentru Geometrie.

Cu geometria facut pe vechi, de Mario Laslo si de Peugeot Green, oamenii mei grei, care au facut  Golful ala verde din BS sa ajunga pana la W-see flawless, incepem  urcarile cronometrate.

Terminam ziua 1 cu pozitie 9 in clasament, noi foarte fericiti.

Ultima urcare s-a facut pe un traseu  ud, evenimente? Da, destule, cel mai notabil un Audi R8 GT, a iesit in decor datorita  acvaplanarii, soferul a scapat okey, masina insa, dauna totala, un talp daramat.

RACE DAY

A doua zi de concurs incepe  cu doua manse de recunoastere, in care vezi starea carosabilului, si eventual sa mai faci mici optimizari la masina.

Noi incepem ziua cu serie de autografe, dupa care ne echipam de concurs.

Dupa primele doua urcari de recunoastere, constatam ca setarea DINAMO functioneaza la capacitate 100 %, insa Alex ne zice ca ar mai fi necesara o ajustare mica a geometriei, si incepem din nou pe vechi cu sfoara si metru 😀

Urcam si ultima mansa fara urmeaza pauza de 2h intre recunoasteri si urcarile de concurs.

Pilotul? Spart de somn, au fost 3 nopti albe inainte de concurs, eu dau ture prin parc sa vad ce modificari au mai facut baietii mari la masini.

Cateva poze ramdom, pentru voi,  nu as putea sa scriu modificarile si puterile masinilor pentru ca nu ar ajunge tot wordul din lume.

Datorita unei probleme tehnice masina NR 1, a stabilit un timp slab in rima zi, si urca intre masinile de grupa Diesel,  primul timp lui timp etalon este stabilit de cate Bogdan Cuzma cu EVO 9, de data asta masina functionand impecabil, timpul recond, 2.17.721, noi eram  in linia dreapta de la postul 7, viteza pe linia dreapta 231, mai avea un pic si facea boom sonic in dreptul nostru.

Pe locul 2, vine bulgarul Lyuben Kamenov, cu un timp de  02:19.420, pe locul 3 Paul Andronic cu un timp de 02:19.760

Al nostru urca pe setarea DINAMO, si scoate un timp de 2.28.166,  cu un stil de mers spectacol, iesirea de la parcarea Belvedere este complet  de-a latul, la fel ca anul trecut cand urca cu Pisica, doar ca de data asta nu mai avea 350cp, si nu nu era RWD, era Quattro, lucru mult mai greu de facut.

Viteza, in postul 7,   fost de 213, nu e rau pentru un motor de 1.7 Litri J)) Acum 2 ani, masinile de top scoteau 224, in aceasi linie dreapta 😀

Ne uitam pe facebook, pe grupul de coasta, si vedem iesirea din poza de mai sus,  mi s-au inmuiat picioarele, si o sa vedeti onboard-ul cand o sa fie gata, sa  va dati seama, ce inseamna reactii la volan.

Terminam prima urcare pe pozitia 8 in clasamentul general, si 1 la Grupa H3.

Se coboara pentru a 2 a urcare, crowd bath, traseul plin de spectator, piloti coboare in aplauze, regrupare, 30 de min, si  reluam startul  pentru a doua urcare, si ultima de concurs.

Noi in pauza de  regrupare, facem ce stim mai  bine, radem mult!

Dupa pauza se reia startul, trec masinile, de odata, in mijlocul masinilor de la grupa “mica” auzi iar,  Lunch Control, ALS pe curbe, toti din postul 7 urca Cuzma, ajunde in dreptul nostru, ce sa vezi, aceasi viteza 231 km/h, cu un timp final pe a doua urcare 2.17.743, stiam in acest moment cine este King Of

The Hill, insa batalia  mergea mai departe, Lyubev Kamenov, Paul Andronic sau Lucian Radut, pentru locurile 2 si 3.

Urca Fagadar pe un EVO impecabil, si dupa el, Alex Mirea, stm cu sufletul la gura, iese  impecabil din  virajul de stanga 4, linia dreapta de la postul 7, schimba 5, 6 viteza 214, urmeaza dupa linia dreapta un viraj de stanga 6, Alex intra in el cu stangul in frana, trece, urmeaza o sucesiune de viraje, unde erau baietii de la M1 Sport Live, ne uitam de data asta nu mai iese atat de glisat, finish si timpul???

Ei bine timpul a fost 2.27.300, terminam ziua pe 1 la clasa noastra, si pe 7 la general.

Podiumul  general fiind completat alaturi de Bogdan Cuzma pe locul 1 IX, de Paul Andronic pe 2 EVO V, si Lucian Radut pe locul 3 EVO VIII.

Noi fericiti, ca am reusit inca un loc 1 la clasa noastra, si ca masina nu s-a stricat, setarea DINAMO merge bomba, insa tot mai avem nevoie de frane J))

Fericiti pentru Adi Iliescu ca a iesit pe 2 la clasa lui, i-am promis,  ca la o etapa, vom scrie despre el.

Urmeaza etapa de la Ranca in app 2sptm,  mai exact 10 -11.iunie, unde speram sa mentinem aceasi perfomanta, inca visam la un loc pe podium la Open, inca visam.

Suntem niste baietii stransi din cursele de strada, cu o pasiune nebuna pentru masini si curse, cu o mentalitate schimbata datorita varstei, cu orgolii mari atunci cand incepe cursa, suntem o echipa.

Visam, la o clasa pe podium de la OPEN, visam astfel incat sa se intample, v-am spus la ineput cum este cu visatul, trebuie sa te vizualizezi ca esti acolo unde vrei sa ajungi, noi inca visam.

Visam la OPEN, visam frumos, cu un buget modic, speram sa ajungem acolo.


Un articol scris de : Feghea