Ne trezim devreme, vine si Daniel la pensiunea noastra, luam micul dejun laudat de toata lumea, pregatit de gazda si asezonat de un peisaj superb.

Masinile ne asteapta pregatite, ne urcam in ele, avem 26 km pana la Pyramidenkogel, locatia stabilita pentru evenimentul organizat de noi. Ajunsi acolo, constatam ca parcarea era PLINA, avea loc un alt meeting doar pt golf 2… si trebuie sa cautam repede alta parcare pt evenimentul nostru care incepea in juma’ de ora.

Alegem o parcare pe langa Turbokurve, in drum spre ea ne dam seama ca mai avem o optiune mai aproape, mai jos de Billa si Kebap-ul din Schiefling am See.

Ajungem acolo, parcarea goala, anuntam pe fb noua locatie, masinile incep sa ajunga, lumea incepe sa socializeze, scaunele incep sa se intinda la marginea drumului, pe care trec masini tari rau!

Dupa cateva ore de Meet si o vizita scurta la Kebap, plecam intr-o plimbare de aproximativ 200 km,  pana la Muzeul Porsche si Haupspeicher Kolnbrein. La ora 13:00 plecam catre “tura”.

Ajungem la muzeul Porsche Helmut Pfeifhofer din Gmund si sa incepem turul in acest micut, dar cochet loc, unde poti vedea bucati din instoria Porsche, inclusiv primul model fabricat, dar si multe alte modele tari din toti anii.

Souvenir – check, Buga testeaza rotile, dupa ce a avut niste probleme cu ele, totul ok, Feghea schimba un switch de pedala, noroc ca l-a salvat Doru Spinu care avea fix piesa asta la el, undeva la dracu’ in Austria!!! Rezolva si el problema si plecam spre drumul ce avea sa ne duca pana la un baraj aflat 1900m altitudine.

Ajungem acolo, platim taxa de acces, incepem sa urcam…intalnim un semafor, rosu, langa el cu un cronometru care zicea cateva minute bune…e groasa, inseamna ca pt cateva minute de urcare, ai drumul numai al tau!!!   Se pune verde, Feghea start ca la VTM, nici ceilalti nu lasa acceleratia prea moale… Rezumat: 40 km de urcarare, cu serpentine, cu peisaje care iti atrageau atentia uneori chiar riscant, cu tuneluri si ace de par tot in tuneluri cu doar o banda si linii drepte unde baietii cu benzina + turbo = SMILE ii trageau in continuu (Spoiler Alert! In episodu’ urmator o sa va povestim si cum baietii cu benzina + turbo mai plang cateodata). Am murit de nervi si de placere in acelasi timp (#aiae BMW SUCKS). Ajungem sus (la -13 grade diferenta de temperatura), tragem un hanorac pe noi, facem cateva poze cu peisajul superb si mergem pe baraj, la mijlocul caruia este construita o structura metalica in consola, pe care poti sa cobori pe o parte a barajului si efectiv ai senzatia ca stai in aer! Nu e o senzatie placuta pentru toata lumea, am vrut sa vedem care sunt “barbatii” greu de convins…pana la urma toata lumea coborat pt poza de grup. Frigul si foamea ne aduc inapoi la masini, mai admiram o data drumul, la coborare si in drum spre pensiune ne oprim sa mancam. Mancarea buna, ne facem planul pentru seara, ne intoarcem la cazare, stam putin, scriem pt blogul asta, dupa care mergem la Turbokurve sa facem party in cinstea lui Buga,  fiind ziua lui SMILE

Insa, cum noi suntem asa dedicati fanilor (pentru FANI, nu pentru BANI), ne-am luat asa tare cu scrisu’  la pensiune…ca n-am mai ajuns la Turbokurve.

Da’ ne iarta Bogdan…ca e Presedinte … SMILE :)))